Zaprti župan

Tajna policijska snemanja, sledenja, infiltracije, informativni pogovori, pridržanja, pripori in napovedi, da zadeva še zdaleč ni končana, so največje obalno mestece za hip spremenili v nekakšno mafijsko prestolnico Slovenije

Koprski župan Boris Popovič na obisku pri preiskovalnem sodniku

Koprski župan Boris Popovič na obisku pri preiskovalnem sodniku
© Zdravko Primožič/FPA

Prejšnji torek je bil v Kopru, pa tudi v drugih obalnih mestecih gotovo najpogosteje izrečen stavek: "Ma kaj veš, da so zaprli Popota?" Znameniti stavek z vprašajem na koncu je že zgodaj zjutraj obremenjeval lokalne repetitorje in se razširili po vsej Obali. Do popoldneva ni bilo tako rekoč nikogar več, ki ne bi bil slišal novice, da so koprskega župana Borisa Popoviča zjutraj pred službo pričakali kriminalisti in ga odpeljali na informativno zaslišanje, zraven pa so preiskali še njegovo pisarno, hišo, avto, ženo in sestro ter nekaj sodelavcev in znancev. Da bo policijska "tramontana" prej ali slej butnila po županu in njegovih sodelavcih ter poslovnih znancih, so že dalj časa napovedovali lokalni politični in publicistični "vremenoslovci". Popovič, ki se je na županski prestol zavihtel povsem nepričakovano, predvsem pa pompozno, je že v lansko predvolilno dirko, kjer se je sicer pojavil kot popoln političen analfabet, zato pa vsekakor podjetniški in populistični modrec novega kova, privozil z nekaj domnevnimi prekrški, povezanimi z davčnimi malverzacijami, ti pa so se v še ne dobrem letu županovanja spremenili v domnevna huda zarotniška dejanja, zlorabe položaja, pranje denarja, utaje davkov in korupcijo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: