Navodilo, kako misliti

Minister Milan Zver je pisno zahteval, da naj več kot tristo ravnateljev spremeni svoje mnenje

Zapisnik srečanja šolskega ministra Milana Zvera z osemnajstimi predstavniki republiškega odbora združenja ravnateljev, ki ga je minister za šolstvo vzel kot

Zapisnik srečanja šolskega ministra Milana Zvera z osemnajstimi predstavniki republiškega odbora združenja ravnateljev, ki ga je minister za šolstvo vzel kot "zaključke", na katere lahko poda svoje "popravke".

Na naslov šolskega ministra Milana Zvera je v zadnjem času letelo veliko kritik. Po bliskovitem postopku je ukinil eksterce v osnovnih šolah in uvedel druge spremembe, pri čemer se je skliceval na mnenja strokovnjakov, za katere se je kasneje izkazalo, da ministrovega predloga sploh niso podprli. V novomeški osnovni šoli Bršljin je uvedel deloma ločeno šolanje romskih in neromskih otrok, navkljub glasnim in množičnim protestom šolskih strokovnjakov in opozorilom varuha človekovih pravic, da je tak ukrep nič drugega kot segregacija. Mladina je opozorila na nekaj primerov, ko je minister pri imenovanju ravnateljev sledil priporočilom lokalnih veljakov vladnih strank, pri čemer ni upošteval mnenja učiteljskih zborov. Na ministrstvu so pri ravnateljskih čistkah šli tako daleč, da so pri enem od dokumentov ponaredili datum. Čeprav smo dokument objavili, minister krivde ni zanikal, pa tudi na naša vprašanja še vedno ni odgovoril.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: