Max Modic

 |  Mladina 16  |  Politika

Usodna arogantnost

Vlada v primeru Koprol vztraja pri Ruplovem diplomatskem načelu, ki temelji na želji, da volilno telo ne bi vedno poskočilo, ko gre za stvari, ki se nazadnje uredijo same od sebe

Marcel Koprol (desno) na seji vlade

Marcel Koprol (desno) na seji vlade
© Denis Sarkić

Žrtev spolnega nadlegovanja na delovnem mestu ima tri možnosti: prvič, lahko molče trpi in prenaša napade na lastno integriteto, dokler ji tako ali drugače ne poči film. Drugič, lahko se zoperstavi nadlegovalcu, ki je običajno njen nadrejeni, in si tako delovne pogoje v kolektivu še poslabša. Tretjič, lahko da odpoved in s tem ogrozi svojo materialno eksistenco. Vsako od teh možnosti ameriška sodišča obravnavajo kot diskriminacijo, zaradi katere se lahko proti podjetju, ki jo dopušča, sproži postopek. Da bi bolje razumeli razsežnosti primera, ki sledi v nadaljevanju, si najprej oglejmo definicijo spolnega nadlegovanja na delovnem mestu, kot ga opredeljujejo Pravila ravnanja za ukrepanje proti spolnemu nadlegovanju, ki jih je leta 1993 sprejela komisija Evropske skupnosti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: