Poljanka Dolhar

 |  Mladina 25  |  Politika

Krepitev nasprotovanja

V Furlaniji - Julijski krajini postaja vprašanje plinskih terminalov vse bolj žgoče

Civilna združenja Istre, Udruga

Civilna združenja Istre, Udruga "Eko kvarner" in revija Mladina so na tiskovni konferenci napovedali mednarodni protestni shod proti gradnji plinskih terminalov v Tržaškem zalivu, ki bo v soboto, 1. julija, na pomolu Audace v Trstu, nasproti Piazza dell' Unita D'Italia

Med tistimi, ki skušajo tržaško javnost seznaniti z negativnimi posledicami gradnje terminalov za uplinjanje utekočinjenega naravnega plina (kot je znano, bi moral eden stati sredi Tržaškega zaliva, drugi pa na kopnem, med Trstom in Miljami), je Comitato per la salvaguardia del golfo di Trieste - Odbor za varstvo Tržaškega zaliva. Prostovoljci iz tega odbora so že pred meseci opozorili na možne negativne učinke obeh načrtovanih terminalov. Na svoji spletni strani so zbrali najrazličnejšo dokumentacijo o utekočinjenem naravnem plinu (LNG - liquid natural gas), medtem pa so se tudi dejavno vključili v organizacijo protestnega shoda, ki bo 1. julija v Tržaškem zalivu. Na ta dan bodo slovenski, italijanski in hrvaški ljubitelji morja demonstrirali proti postavitvi načrtovanih uplinjevalnikov: nekateri na obali, drugi na krovu svojih jadrnic, čolnov in ribiških ladij.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: