Jure Trampuš

 |  Mladina 23  |  Politika

Vrača se zares

V torek bosta v Ljubljani na različnih lokacijah, a skoraj sočasno, o prihodnosti Slovenije razmišljala Zbor za republiko in Društvo Zares

Društvo Zares, eden izmed treh krakov razgrajenega LDS, je te dni v javnost poslalo poziv k jasni diagnozi realnega stanja in k premisleku, kako k novi politiki prihodnosti. Po mnenju društva so stvari v Sloveniji alarmantne. "Povečuje se avtoritarna, oblastniška vloga države, lojalnost politični opciji pa ima prednost pred lojalnostjo zakonu. Umik države iz gospodarstva se je prelevil v selekcioniran prenos državne lastnine v 'prijateljska' poslovna združenja in politično-gospodarski klientelizem." Po njihovem mnenju se dogaja pokojninska antireforma, zdravstvo postaja zasebno polje korupcije in konfliktov, vlada promovira antiurbano politiko, načrtno se zmanjšuje kompetentnost občinskih uprav in politika izvaja očiten nadzor nad uredniško politiko nekaterih medijskih hiš. In tudi zato bo društvo organiziralo posvet o vrednotah nove politike, odprto javno razpravo, ki naj bi postavila temelje za programske usmeritve nastajajoče stranke. V društvu Zares se je sicer formiral razširjeni kolegij, v katerem so poleg šesterice poslancev tudi Andrej Rus, Roman Jaklič in Gregor Golobič. Prva dva sta tudi člana ljubljanske liste Zorana Jankovića.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: