Urša Marn

 |  Mladina 23  |  Politika

Vzajemnina prevara

Vzajemna zavarovalnica namesto gotovinskega vračila rezervacij ponuja pobot s sklenitvijo nadstandardega zavarovanja

Manipulacija z rezervacijami je le zadnja kršitev Vzajemne. Zaradi prejšnjih je Agencija za zavarovalni nadzor ta teden zahtevala razrešitev uprave, ki jo vodi Marko Jaklič.

Manipulacija z rezervacijami je le zadnja kršitev Vzajemne. Zaradi prejšnjih je Agencija za zavarovalni nadzor ta teden zahtevala razrešitev uprave, ki jo vodi Marko Jaklič.
© Borut Peterlin

Po zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki je bil sprejet septembra 2005, so zdravstvene zavarovalnice do konca avgusta letos svojim zavarovancem dolžne vrniti starostne rezervacije. Seveda ne vsem, pač pa samo tistim, ki so imeli sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje s starostnimi rezervacijami. Pri zavarovalnici Adriatic Slovenica je takšnih upravičencev približno 277 tisoč, pri Vzajemni pa 180 tisoč. Prva je izplačila začela opravljati že decembra lani, druga je obvestilo o znesku rezervacij razposlala šele pred štirinajstimi dnevi, pri čemer je upravičencem določila zelo kratek, komaj desetdnevni rok za odgovor. Še več. Pri Vzajemni so dopis oblikovali tako, da je videti kot reklamni letak za še en zavarovalni produkt, zato so ga nekateri upravičenci vrgli v koš, ne da bi prej natančno preverili, čemu je sploh namenjen. Nič čudnega torej, da so se v torek, ko je potekel rok za oddajo, v ljubljanski poslovalnici Vzajemne vile dolge vrste ljudi. Med njimi je bilo tudi kar nekaj takih, ki so dopis pomotoma vrgli stran in so prišli po dvojnik.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: