Vanja Pirc

 |  Mladina 24  |  Politika

Panično sproščanje

Na Zboru za republiko smo bili spet priča značilnim republikanskim trikom, ki naj bi Janševi vladi, ki ima trenutno najnižjo podporo v svoji zgodovini, zagotovili boljše čase

Protest študentov

Protest študentov
© Samo Bešlagič

Zbor za republiko (ZZR) se je po dveh letih prebudil iz zimskega spanca in ugotovil, da Slovenija še ni dovolj "sproščena". Zato je sklical še eno od svojih javnih tribun in jo posvetil "sproščanju". "Sproščanju" slovenske politike, gospodarstva, šolstva in predvsem medijev ... Da se ne bi sprenevedali, je gonilni motor ZZR Peter Jambrek že pred samim zborovanjem nazorno opisal, kakšno "sproščanje" imajo v mislih. Po njegovem je Slovenija do neke mere sicer že "sproščena", na nekaterih področjih, recimo pri odločanju predsednika Janeza Drnovška, še celo preveč, "sistemsko gledano pa smo morda na četrtini, tretjini poti, vsaj en mandat še potrebuje ta vlada, da vsaj približno sanira dvanajst let nesproščenosti na petdeset let diktature". Vlada torej potrebuje še en mandat. In zakaj se je ZZR, ki ga njegovi člani striktno predstavljajo kot civilnodružbeno gibanje in nikakor ne kot podaljšek sedanje vlade, prebudil ravno zdaj? Tajming ne bi mogel biti boljši. Podpora Janševi vladi je prav zdaj dosegla najnižjo točko v svoji zgodovini. In nekaj je bilo pač treba storiti. Nujno.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: