Turistična politika

Svetovni ekonomski forum je slovenski turizem ocenil negativno: po različnih merilih nas razvršča okoli 80. mesta, nekam v druščino z Bolgarijo, Gruzijo, Hondurasom

Dr. Bogomir Kovač

Dr. Bogomir Kovač
© Arhiv Mladine

Sredi vrhunca turistične sezone dežurni statistiki preštevajo prenočitve, analizirajo tekočo strukturo gostov in mesečne turistične prihodke. Morda nenavaden čas za strateški premislek o slovenskem turizmu. Letos je prvo leto uresničevanja nove razvojne strategije, vladni direktorat za turizem pripravlja skupaj s STO nov predlog reorganizacije turističnega gospodarstva in dopolnjuje začrtani model destinacijskega menedžmenta. Predvideni investicijski cikel turističnih naložb naj bi bil vreden 700 milijonov evrov. Krmarjenje na turističnem trgu je torej v polnem zamahu. V prvem globalnem poročilu o konkurenčnosti turizma (WEF) pa smo med 124 državami pristali na 44. mestu, na meji še pozitivnega salda vloge in pomena turizma v neki državi. Kje tičijo zanke tega nenavadnega protislovja?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: