Manipulacija, indoktrinacija in discipliniranje

Priča smo najrazličnejšim praksam, ki spominjajo na čase, ki jih novi “demokratični” oblastniki tako zelo prezirajo

Minister Mate ob izgonu družine Strojan iz Ambrusa, 28. oktober 2006. Družina Strojan je po letu dni še vedno brez doma.

Minister Mate ob izgonu družine Strojan iz Ambrusa, 28. oktober 2006. Družina Strojan je po letu dni še vedno brez doma.

Kar nekaj mesecev je že minilo od letošnje proslave ob dnevu državnosti, ki je ni zaznamoval zgolj spodrsljaj pri izbiri glavnega govorca, pač pa tudi sama vsebina slavnostnega govora. Predsednik vlade je državljanke in državljane poskušal pomiriti s trditvijo, da naša ladja naposled pluje v mirnih vodah. “Prihajajo nove priložnosti. Slovenija je v dobri kondiciji. Ima dobro posadko, veter v jadrih in krmilo obrnjeno v pravo smer.” Seveda je ostal zvest svoji paranoidni naravi in tako hitro dodal, da je mednarodno morje sicer mirno, “le v notranjih vodah je nekaj umetnih valov in oblačkov”. Vendar razmere niso zastrašujoče, saj je “obzorje narodove prihodnosti jasno kot še nikoli doslej. Pred sedanjo in prihodnjimi generacijami je srečna plovba.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: