Boštjan Pihler

 |  Mladina 5  |  Družba

Ptice na cesti

Evropska skupnost državam kandidatkam za vstop v skupnost predlaga načrte za graditev transportne infrastrukture, ki bi v teh državah povzročila uničenje nekaterih najbolje ohranjenih naravnih območij

Mala uharica

Mala uharica
© Borut Robinič

"Bilo bi zločinsko in v nasprotju z evropsko zakonodajo, če bi uničili biotsko pestrost in najvrednejšo naravno dediščino Evrope z denarjem evropskih davkoplačevalcev," je projekte komentiral Zoltan Waliczky, človek, ki je v Kraljevem združenju za varstvo ptic (RSPB, BirdLife International v Veliki Britaniji) pristojen za urejanje pristopov k Evropski skupnosti. Vendar pojdimo od začetka. Deset srednje- in vzhodnoevropskih držav čaka na vstop v Evropsko skupnost. Od članstva v tako želeni družbi pričakujejo predvsem koristi, čeprav jih v resnici, sploh na začetku, čakajo predvsem obveznosti. Razumljivo, kandidatke morajo šele doseči visoke tehnološke, pravne, demokratične ..., recimo kar družbene, standarde razvite Evrope, v kateri se dobro ve, kaj se sme in kaj ne, kjer je črka na papirju zakon, direktiva pa skorajda kategorični imperativ.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: