Vanja Pirc

 |  Mladina 10  |  Družba

Pijani policaj in prometna nesreča

Šef kriminalistov Dušan Mohorko se je junija 1994 pijan zaletel v nasproti vozeči avtomobil, hudo poškodoval voznika v drugem vozilu - in bil oproščen

Dušan Mohorko in Marko Pogorevc

Dušan Mohorko in Marko Pogorevc
© Denis Sarkić

Za zdaj še direktor Uprave kriminalistične policije Dušan Mohorko je zadnje čase pogosto na tapeti. Oktobra lani je napovedal odstop z visokega položaja, tako da se mu delovno razmerje izteče v začetku aprila. Vzrokov za nepreklicno odločitev naj bi bilo več, najpogosteje slišani je, da so bili odnosi med Mohorkom in generalnim direktorjem policije Markom Pogorevcem vsak dan slabši. Vendar nas Mohorko prepričuje o nasprotnem: "Moj odhod je osebna odločitev, a k temu so pripomogle tudi razmere v notranjem ministrstvu. Ni pa res, da se s Pogorevcem ne bi razumela." Tudi z notranjim ministrom dr. Radom Bohincem se nista ujela. Kako zelo, je postalo jasno pred tremi tedni, ko je Mohorko zatrdil, da je minister od kriminalistične policije zahteval podatke o konkretnih primerih. To pomeni, da naj bi minister imel vpogled v kriminalistično delo in identiteto preiskovanih oseb. Bohinc se je branil, da tega ni storil, vendar so ga nekateri mediji ravno zaradi Mohorkovih izjav obtožili, da laže. Očitno so se stvari zdaj obrnile; doslej je imel težave Bohinc, zdaj jih ima Mohorko. Na naš naslov je priromala dokumentacija neznanega pošiljatelja, ki obtožuje Dušana Mohorka, da je povzročil prometno nesrečo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: