Minister - vohun

Aretacija Momčila Perišića, ki nekoliko spominja na mešanico afer Depala vas in JBTZ, je v Srbiji in Črni gori v ospredje postavila vprašanje civilnega nadzora vojske

Momčilo Perešić

Momčilo Perešić
© Denis Sarkić

Aretacija dosedanjega podpredsednika srbske vlade in nekdanjega načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića zaradi vohunstva ter petnajsturno pridržanje ameriškega diplomata Johna Davida Neighborja, ki ga je v nasprotju z dunajsko konvencijo izpeljala Uprava varnosti Vojske Jugoslavije (včasih znana pod kratico Kos), sta se prejšnji teden v Srbiji in Črni gori spremenila v največjo afero po Miloševićevem padcu. Afero, ki je še bolj načela že tako skrhane odnose med koalicijskimi partnerji srbske demokratične opozicije (DOS) in srbsko-črnogorsko državo pretresla celo bolj kot aretacija Slobodana Miloševića, poleg tega pa grozi, da bo precej pokvarila odnose z ZDA, ki bodo konec marca znova odločale o finančni pomoči srbski in črnogorski vladi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: