Miha Štamcar

 |  Mladina 35  |  Družba

Prvenstvo malih prestopov

Medtem ko v Indianapolisu poteka svetovno prvenstvo v košarki, pri nas nepomembni košarkarji prestopajo v nepomembne klube

Kar težko je verjeti, da slovenska košarkarska reprezentanca zvezdnikov, torej peterica, ki jo lahko sestavimo kar na hitro (Lakovič, McDonald, Nesterovič, Nachbar, Milič), ne more premagati niti Čehov, kaj šele kakšnega bolj uveljavljenega moštva. Čeprav sta recimo Lakovič in McDonald branilca ene najboljših ekip v Evropi Panatinaikosa in čeprav oba, Nesterovič in Nachbar, igrata v NBA, nestanovitnega Miliča pa tako ali tako lahko zamenja nekaj drugih krilnih šefov, ki igrajo po Evropi. Bi iskali krivce za to? Po mojem gre za človeka iz Crvene zvezde, ki se trenutno v srbski košarki zavzema za pravilo, po katerem lahko v vsakem moštvu igrata po dva tujca, nasprotno od Vlada Divca iz Partizana, ki misli, da je mogoče igrati tudi brez tujcev. Gre za podjetnika, čigar plača je dosegala 80.000 mark na mesec, medtem ko so plače košarkarjev v Tivoliju zaostajale in jim jih nazadnje niti niso več izplačevali. Gre za človeka, ki mu je bilo vseeno, da ima Olimpija nekaj deviznih milijonov dolga. Ko ni bilo ničesar več, je mirno odšel.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: