Miha Štamcar

 |  Mladina 49  |  Družba

Slovan v Mariboru

V zadnjih letih se predvsem v nekaterih ekipnih športih spet organizirajo jugoslovanske lige. Od prvih poskusov hrvaško-slovenskih lig v bejzbolu in ragbiju do resne, pravzaprav elitne košarkarske lige.

Mariborsko veselje: Zmaga Slovana nad Olimpijo

Mariborsko veselje: Zmaga Slovana nad Olimpijo
© Miha Fras

Letos v jadranski ali Goodyear ligi, kot so jo poimenovali po sponzorju, v njenem tretjem letu nastopa štirinajst klubov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Črne gore ter iz Bosne, tekme pa sodijo tudi sodniki iz Makedonije, Grčije in Turčije. Matematika je preprosta: Slovenija, Srbija in Črna gora ter Hrvaška dajejo po štiri najboljša moštva s svojega prvenstva, Bosna in Hercegovina pa dve. Izjema je Partizan iz Beograda, ki iz različnih razlogov (še) ne želi nastopati v takšni ligi. Na sploh imajo v Srbiji še največ pomislekov ob takšni ligi, menda jih je v začetku prvenstva motilo, da so na vrhu lige trije srbski klubi, vendar so se po nekaj krogih stvari obrnile, poleg tega pa napihnjeni Partizan v evroligi, kjer nastopa v isti skupni kot ljubljanski Union Olimpija in zagrebška Cibona, dosega podobne rezultate kot hrvaški in slovenski predstavnik, ki pa v sami jadranski ligi ne veljata za ravno nepremagljivi ekipi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: