Gregor Cerar

 |  Mladina 7  |  Družba

Športna visoka moda

Najbogatejše države so svoje olimpijce opremile z najnovejšimi tehnološkimi dosežki na področju športne opreme, da bi se lahko okitili z najžlahtnejšimi odličji

Nedovoljena poživila so smrtni greh športa. Njihova uporaba pa ni strogo prepovedana zgolj zaradi resnih zdravstvenih težav, ki bi jih lahko imeli grešni športniki, temveč tudi zaradi neenakovrednosti med tistimi, ki bi si privoščili doping, in onimi "čistimi". Kakšno prevlado si zagotovijo športniki, ki uživajo poživila, pa so v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja dokazovali športniki in še posebej športnice iz rajnke Nemške demokratične republike. Uživanje nedovoljenih poživil pri športnikih je v Italiji še posebej prepovedano, saj uživalce tamkajšnji policisti dosledno preganjajo. Na italijanskem kolesarskem Giru so policisti že ob najmanjšem sumu pripravljeni na racije po hotelih in apartmajih kolesarjev in njihovih spremljevalcev. Prebrali pa smo, da bodo tokrat prijazni do olimpijcev in ne bodo nenapovedano vdirali v olimpijsko vas in druga olimpijska naselja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: