Miha Štamcar

 |  Mladina 13  |  Družba

Čas je za reli

V Tivoliju so za direktorja, po dolgih letih pregovarjanj, imenovali Janeza Rajglja, najpomembnejšega slovenskega košarkarskega menedžerja in dosedanjega direktorja košarkarjev Slovana

Janez Rajgelj v svojem novem domu

Janez Rajgelj v svojem novem domu
© Matej Leskovšek

Pravzaprav košarkarska pot Janeza Rajglja ni prav dolga. Zadnjih osem ali devet let je bil direktor košarkarjev Geoplina Slovana, pred tem se je ukvarjal med drugim tudi z relijem. Ko je šel Miran Stanovnik prvič na reli Pariz-Dakar, leta 1996, je šel z njim in prevozil progo do četrte etape. Imel je smolo. Ampak to zdaj ni več pomembno, prav tako ni pomembno, da ga prijatelji cenijo kot enega najbolj iznajdljivih avanturistov. Ne le Afrika, tudi druge celine so mu blizu, ljubi Mongolijo, kjer rad prespi v šotoru, za vsak primer pa ima s seboj vedno avstralski klobuk. Tistega, zaradi katerega so mu očitali, da se ne oblači dovolj resno, da bi bil lahko direktor Olimpije. Pri Slovanu pa je vseeno, ali ima klobuk in plašč. Nekaj je reli, nekaj Mongolija ali Slovan, drugo pa evroliga. Menda se bo zdaj oblačil tekmam primerno. Zaradi "sporne" relijske preteklosti ga je Dag Kralj, zdaj že bivši predsednik KK Union Olimpija, ozmerjal z avtomehanikom, Rajgelj pa pravi, da je najlažje oceniti Kraljevo in njegovo delo s primerjanjem dosežkov v košarki, in ti gotovo pričajo v Rajgljevo korist.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: