Naslednja postaja vojne proti terorju?

Atentat na Benazir Buto se po izgubljeni vojni v Iraku in polomu v Afganistanu zdi kot uvod v širitev "vojne proti terorju" na ozemlje Pakistana

Pri iskanju krivcev za uspeli atentat na pakistansko prvakinjo opozicije Benazir Buto se je treba v slogu Sherlocka Holmesa najprej vprašati: "Komu ta zločin sploh koristi?" Kot pri raziskavi slehernega umora je treba preprosto ugotoviti: "Kdo si lahko kar koli obeta od smrti najdragocenejše ameriške posesti v Pakistanu, najresnejše kandidatke za premierski položaj v državi s 165 milijoni prebivalcev ter mučeništva Busheve glasnice demokracije?" Že te tri definicije žrtve ponujajo odgovore na vprašanje identitete treh po naravni razdelitvi ključnih vlog pri umoru pakistanske političarke. Izvajalca, čigar cilji so, glede na absurdnost načina eliminacije s samomorilskim napadom - pa čeprav je bil njegov namen le prikritje revolveraša iz neposredne bližine in morebitnega ostrostrelca v ozadju -, predvsem ideološke narave, organizatorja ali naročnika, ki se želi še naprej okoriščati s sadovi krvi in znoja pakistanskega ljudstva, ter špekulanta, ki vleče niti iz ozadja in nazadnje pobere smetano.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: