"Dajte nam film"

25. septembra bi se moralo začeti snemanje enega najdražjih slovenskih filmskih projektov Kam je izginila Stella del Nord, vendar pa se bo ta, kot kaže, uvrstil med nedokončane slovenske filme

Opeharjena eminenca: Karpo Godina

Opeharjena eminenca: Karpo Godina
© Denis Sarkić

Zvenelo je obetavno. Zgodovinska drama; scenarij je spisal Zdravko Duša s pomočjo režiserja Karpa Godine, ki je posnel tri kultne slovenske filme, Splav meduze (1980), ki je po mnenju mnogih eden najboljših jugoslovanskih filmov vseh časov, Rdeči boogie (1982) in Umetni raj (1990). Zgodba se dogaja v letu 1945, ob izteku druge svetovne vojne na Krasu kot tamponski coni med Italijo in Jugoslavijo, ki jo obvladujejo Američani. Ko se ti umaknejo, se glavna junakinja odpravi z njimi v Trst, nastopa v mjuziklu in se po neuspehu vrne domov v povojno slovensko bedo. Z otrokom, ki ga rodi vmes, se hoče vrniti v Trst, vendar jo na meji ubijejo, otroka pa pošljejo v Srbijo. Glavni igralci naj bi bili Silva Čušin, Tjaša Železnik, Polona Juh, Dragan Nikolić, Sebastjan in Boris Cavazza in drugi. Proračun je bil eden najdražjih v novodobni zgodovini slovenskega filma, 284 milijonov tolarjev. Vendar se je zalomilo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: