Notting Hill

Mladinino kolekcijo dvdjev nadaljuje vrhunska romantična komedija, ki ne pušča nobenega dvoma, da se svet deli na tiste, ki so slavni, in na one, ki masturbirajo

V katerem filmskem žanru je vse mogoče? Šur, v romantični komediji. Tudi zato, ker v romantični komediji vedno pade še tista najbolj nemogoča meja - meja med socialnimi razredi. Jasno, s to mejo potem padejo tudi vse druge meje. Kot domine. In romantične komedije so dveh sort: na eni strani so tiste, ki se ne zavedajo, da je vse mogoče, na drugi pa one, ki se tega zavedajo - in ki skušajo zato igro v svetu, v katerem je vse mogoče, še malce razširiti, z njo manipulirati, jo raziskati in parodirati, skratka, obnašajo se kot teoretiki svojega lastnega žanra. Notting Hill, ki ga je leta 1999 posnel Roger Michell, sodi v to drugo sorto. Natančneje, lahko ga imate za pojem te druge sorte. Niti za hip ne pušča dvoma, da ve, v čem je veliki trik, obenem pa nikoli ne izgubi kontrole nad svojo svobodo. Hočem reči, vedno ve kaj početi s to svojo svobodo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: