Pobegla nevesta

Mladinino kolekcijo dvdjev nadaljuje romantična komedija, v kateri bejba, ki živi v fikciji, sreča tipa, ki se ne meni za fakte

Pobegla nevesta (Runaway Bride, 1999) je neke sorte neuradno nadaljevanje vsesplošnega hita po imenu Čedno dekle, ki je storil troje: prvič, ponovno je naelektril romantično komedijo, drugič, lansiral je Julio Roberts, in tretjič, rešil je kariero Richardu Gereu. Vse je po starem - ista igralca, isti režiser, isti žanr. Richard Gere in Julia Roberts se spet gledata tako, kot da sta v pogodbenem odnosu... spet se na vse romantično-komične načine pogajata za ceno... spet se mimo pribalina Hector Elizondo (ja, v Čednem dekletu je bil hotelir), ki je itak igral v vseh filmih Garryja Marshalla (njegov avdio komentar na dvdju Čedno dekle je eden izmed najbolj duhovitih, kar jih premorejo dvdji!)... in na soundtracku vas spet pričaka duo Roxette. In brez skrbi, Richard Gere se še vedno obnaša kot tisti magnat, pa čeprav igra le novinarja. In Julia Roberts se še vedno obnaša kot tista cipa, pa čeprav igra nevesto, ki slovi po tem, da ženinom redno beži z oltarja. Reč bi lahko patentirala. Še toliko bolj, ker je vloga tako rekoč avtobiografska - tudi sama je namreč nekoč z oltarja zbežala Kieferju Sutherlandu. V zadnjem trenutku. Film = realnost na kubik. Pobegla nevesta ne zbeži le enkrat, ampak trikrat. Kar kakopak pritegne pozornost Gerea, ciničnega, arogantnega, seksističnega kolumnista pri časopisu USA Today, ki o njej napiše ciničen, aroganten, seksističen članek. Ker pa v članku zagreši skoraj ducat in pol faktičnih napak, vključno s tem, da odrezavi, fobični Pepelki pripiše kar osem pobegov, dobi nogo. In ker ima zdaj časa na pretek, lahko krene v idilični Maryland po fakte. In po nevesto, ki se boji porok in podobnih zvez. Hja, kot Hugh Grant v Štirih porokah in pogrebu. Jasno, nikoli ne zvemo, zakaj se Grant tako patološko boji poroke, kakor tudi nikoli ne zvemo, zakaj se poroke tako patološko boji Julia Roberts. A po drugi strani nismo nikoli zvedeli, zakaj je Pepelka v Čednem dekletu postala cipa. V romantičnih komedijah pač nikoli ne zveš, zakaj kdo kaj počne. Pobegla nevesta je taka romantična komedija.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: