Slo-vidvd-borza

And Starring Pancho Villa as Himself, 2003
Bruce Beresford

Pancho Villa, sloviti mehiški revolucionar, je leta 1913 potreboval kapital za svojo revolucijo, zato je režiserju D.W. Griffithu poslal ponudbo: če hočete, lahko o meni posnamete film - zahtevam 25.000 dolarjev in 20% od dobička. Ponudba, ki je Griffith ni mogel zavrniti - v Mehiko, v žrelo revolucije, je poslal svojega asistenta Franka Thayerja, režiserja Williama Christyja Cabannea in kopico snemalcev, ki so posneli divje juriše in krvave bitke. Še več, Pancho je vse svoje akcije prilagodil potrebam filmske ekipe: napadel je šele, ko so bile kamere pripravljene. Ponoči ni jurišal. In seveda - Torreon je napadel iz smeri, ki je omogočala optimalno snemanje. Action! Rezultat je bila epska - danes izgubljena - kombinacija akcijskega filma, biografije, somračnega vesterna, reality showa, snuffa in politične propagande, ki je Pancha prikazala v tako simpatični luči, da je Ameriko, ki ga je imela za terorista, odvrnila od intervencije. Film ni bil nikoli več to, kar je bil - in tudi vojne niso bile več, kar so bile. Film jih je za vedno spremenil. Pancha igra Antonio Banderas, Thayerja Eion Bailey, Cabannea Michael McKean, Griffitha pa Colm Feore.

Kapsule

Harry Potter in jetnik iz Azkabana: Sirius Black prihaja po Harryjev junfer. Najboljši Potter. Via Alfonso Cuaron. Dva diska, epski bonus. Daniel Radcliffe & who's-who britanske scene.

Sanjači: Seks in leto 1968. Zadnji tango v Parizu redux. Via Bertolucci. Michael Pitt & Eva Green.

Skrivnostno okno: Agoničnega pisca trilerjev terorizira tip, ki trdi, da mu je ukradel zgodbo. Agonični triler, ki je zgodbo "ukradel" Stephenu Kingu. Kul bonus. Johnny Depp & John Turturro.

Gotika: Halle Berry skuša dokazati, da ni nora. Bučni neogotski šoker via Mathieu Kassovitz. Kul bonus.

Kos za kosom: Woody Allen razseka in zakoplje Sharon Stone, ki postane turistična atrakcija. All-star farsa, ki je ni režiral Woody, ampak Alfonso Arau. Plus Cheech Marin & Kiefer Sutherland.

Brivnica 2: Jep, spet jo hočejo zapreti. Komični hip-hop survivalizem. Ice Cube.

Callas za vedno: Zadnji dnevi operne dive Marie Callas. Mučeniški bio via Zeffirelli. Fanny Ardant & Jeremy Irons.

Dolgi prsti: Trije obupani bančniki oropajo banko. Komedija zmešnjav. Alicia Silverstone & Woody Harrelson.

Kalcij Kid: Revni mlekar postane globo boksar. Rocky za tinejdžerje. Orlando Bloom.

Servis: AG Market, Blitz, Ja-Mi, Con, Fun, Fivia, Karantanija