21. 5. 2001  |  Mladina 20  |  Kultura  |  Plošča

Big Foot Mama: Doba norih

(CD Nika 2001)

"To letošno pomlad prhaja na tržiše tolk plat, da samo puslušam, ne morem več spat." Ena od teh plošč je tudi nova plošča BFM. S prejšnjim projektom so me razočarali, za to sem deloma kriv tudi sam, ker sem po obisku dveh njihovih špilov - v Hound Dogu in v Velikih Žabljah - preveč pričakoval. Zdaj so pobje malo zrelejši, z nekaj rokovskimi triki, že zapuščajo deželo alkohola in se bližajo konkretnejšim višavam. Komada Fenomen in Oklep sta hita, osebno mi je všeč tudi krepak uvodni Intro - Neki se cedi (a si to mogoče ti).

Glasba ne izgublja šusa, kot se je dogajalo na prejšnji plošči, in kljub dodelanosti lovi (ampak samo na trenutke, v refrenih) nepozabljene nietovce. Pred grajami pa seveda še pohvala za videe, ki mi jih je uspelo ujeti na naših TV-mrežicah.

Graja leti na besedila, ki so v večini predolga, prezatežena in še vedno ne povedo nič velikega, predvsem pa so še vedno preveč gimnazijska. A morda je to le trik, kako več cedejev prodati mladeži, in jim lahko v svrho kapitalističnega pogleda na svet odpustimo. In če se vrnemo k celoti, veliko bolje kot prejšnjič in med ploščami, ki so se rodile to pomlad pri nas, celo najboljši album.

* * * *

povezava