19. 11. 2003  |  Mladina 46  |  Kultura  |  Plošča

Big Foot Mama: Big Foot Mama

CD '03, Nika records

21 komadov - v glavnem gre za stare hite in dve novi stvari, redko natančno spedenan zveščič z naslovi prejšnjih albumov, slikice benda iz vseh obdobij, izjave članov benda in obe novi besedili. Res korektno izdan the best of.

Big foot mama pa po starem. Še vedno se zdi, da od njih pričakujemo več kot dobimo, še vedno se zdi, da zavestno prepevajo tekste za srednješolke iz okolice Ljubljane, ki še niso zapustile klasičnega rokenrola. "Dej vrn se k men, nej ti ne bo vseen." No ja, še vedno bolje kot tista s Cigani v Stari Ljubljani.

OK. Tako ali tako pa mame korektno nabijajo, in če bi si želel enega takega rock večera, bi se šel z njimi pozabavat v kako severnoprimorsko dogajališče. Vprašanje je, če se pobje lahko s takole ploščo in brez Guštija sploh še zmagoslavno vrnejo na sceno, saj ravno s tem projektom posredno dokazujejo, da so bend konca devetdesetih, da so (bili) tako rekoč izvidnica za Siddharto, recimo kot Iggy Pop za Pistolse. Le da jim svoje ideje ni uspelo tako dobro unovčiti.

* * * +