|  Mladina 43  |  Ekonomija

Slabši od Grčije

Top flop

Razmere na področju gradbeništva so v Sloveniji daleč najslabše izmed vseh držav Evropske unije. Avgusta je gradbeni sektor v celotni EU v primerjavi z julijem zabeležil minimalno ničelno rast. Slovenija je v istem obdobju zabeležila 6,6-odstotni padec. V primerjavi z avgustom lani se je gradbena aktivnost v EU zvišala za 0,6 odstotka. V Sloveniji se je znižala za kar 32,8 odstotka. Druga najslabša - Madžarska - je zabeležila »zgolj« 12,3-odstotni padec. Kar se tiče posameznih kategorij gradbeništva, je bila v EU avgusta v primerjavi z julijem zabeležena malenkostna rast v graditvi stavb in padec v graditvi javne infrastrukture, medtem ko je na letni ravni, torej v primerjavi z avgustom lani, slika ravno nasprotna.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.