MLADINA Trgovina

Peter Petrovčič

27. 1. 2012  |  Mladina 4  |  Politika

„Boš že videl“

Zatožil te bom SDS

Pred dnevi je predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše zaradi spora s smučarko Tino Maze dejal, da mu je odvetnik Mazejeve Damijan Terpin grozil z novo vlado Janeza Janše. Terpin se je odzval, češ da mu je povezavo s SDS očital prav Lovše, ne obratno, da pa je res treba počakati na novo vlado, da se bo rešil spor med ekipo Tine Maze in smučarsko zvezo.

Tinin odvetnik in navijač SDS-ja Damijan Terpin

Tinin odvetnik in navijač SDS-ja Damijan Terpin
© Borut Peterlin

Terpin je brez dvoma blizu SDS, v zadnjem času se pojavlja na shodih in konvencijah stranke, fotografira se z njenimi kandidati (recimo z dr. Andrejem Rahtenom), skupaj z Janezom Janšo pa je spremljal tudi volilne izide predčasnih volitev na Gospodarskem razstavišču.

Kateri od teh dveh je bolj politično povezan, kateri je bližje SDS ali kaki drugi stranki, je povsem vseeno. Skrb zbujajoče je, da se očitno vrača čas, ko je članstvo v stranki ali prijateljstvo z vodilnimi v stranki lahko adut v medosebnih sporih. Ko sklicevanje na stranko lahko postane argument tudi v povsem nepolitičnih zadevah.

Ali gre to res z roko v roki z izjavami novih koalicijskih partnerjev, da ne bodo kadrovali po sistemu vaši in naši, in njihovimi obljubami, da se ne bodo odpirala ideološka vprašanja?

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.