Saša Eržen

8. 6. 2012  |  Mladina 23  |  Kultura  |  Ulice

Mačje stranišče

Navajanje na školjko

© Arhiv Mladine

Če spadate med tiste, ki so vas mačke udomačile, da jim dan za dnem čistite stranišče, lahko razmislite o tem, da bi se rešili obveznosti in stroška ter si z njimi raje delili straniščno školjko.

Litter Kwitter je vadbeni pripomoček, s katerim mačko v osmih tednih naučimo, da za opravljanje male in velike potrebe uporablja človeško stranišče.

Komplet za trening je sestavljen iz belega okvirja, ki se prilega vece školjki, in treh vadbenih vstavkov različnih barv, s pomočjo katerih se mačka postopoma navadi na spremembo kraja za iztrebljanje in izuri v lovljenju ravnotežja na robu školjke. Zadeva ni primerna za muce, mlajše od treh mesecev, pred začetkom pa mačjeljubcem svetujejo ogled priloženega DVD-ja s polurnim videom z navodili. Obstaja tudi poseben komplet MultiKatKit za nivojski pouk, kadar se na eni školjki uči več mačk. Čakamo še pripomoček, ki bo prepričal mačko, da po uporabi stranišča potegne vodo ter si umije in obriše tačke.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.