Denis Vičič

16. 11. 2012  |  Mladina 46  |  Politika

Urškina prijateljica

Novinarka Ksenija Koren v politične vode

Ksenija in Urška

Ksenija in Urška
© Mediaspeed

Bi znali napisati, da je Zoran Janković omahljivec, željan pozornosti? Da se je Borut Pahor leta 2007 žrtvoval za strice iz ozadja? Da je Danilo Türk drugorazredni predsednik? Bi si drznili napisati, da borci NOB podpirajo Karla Erjavca zato, ker je v času, ko je bil še obrambni minister, za borčevsko organizacijo »zrihtal veliko golažev«, čeprav so ga borci podprli zato, ker je »preprečil, da bi vlada Janeza Janše oklestila borčevski proračun«? Prej boste začeli, prej boste imeli službo …

V novinarskem opusu Ksenije Koren, ki je delala za Večer, Žurnal24, Slovenske novice in Finance, ni veliko slabih besed o Janezu Janši, več je obračunavanja z njegovimi političnimi tekmeci. Ksenija Koren je postala nova premierova predstavnica za odnose z javnostmi. Kot je povedala za Požareport, se je za prestop iz novinarstva v politiko odločila, ker je delo pri premieru »velik izziv in čast, ko se odloča o usodi mlajših generacij«. No, o odločitvah bo samo obveščala. Kot do sedaj.

Kjer ni sporočala le Janševih misli ali napovedovala njegovih nadaljnjih korakov, je Korenova o njem poročala v povezavi z Urško Bačovnik, s katero sta bili sošolki na študiju novinarstva. Ko se je izvedelo, da Bačovnikova pričakuje otroka, se je Korenova potrudila in bralcem povedala, kje se je par spoznal, kje poročil in kako se je Janša po poroki počutil. Ko je šel Janša z Urško na Triglav, se je gor povzpela tudi sama in vestno poročala, kaj je Janša dejal na vrhu. V nekem drugem prispevku ga je pozvala, naj se drži Urške, ljudem naj bi bil prav zaradi nje manj antipatičen od Pahorja.

Da je Korenova nova tiskovna predstavnica predsednika vlade, drži. Ni pa nova tiskovna predstavnica Janeza Janše. To je bila že prej.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.