Boštjan Napotnik

1. 2. 2013  |  Mladina 5  |  Konzum

Dobro merjeno

Strelec, Ljubljana

 • ocena: 4 / 5

Raviol s krvavico

Raviol s krvavico

Restavracija Strelec
Grajska planota 1, Ljubljana
Tel.: 031 687 648
www.kaval-group.si/strelec.asp
V stolpu ob vhodu na grajsko dvorišče ostrijo puščice okusov vsak dan od enajstih. Od ponedeljka do četrtka končujejo ob 22., ob petkih in sobotah ob 23., ob nedeljah pa ob 17. uri.

Fino:
sladice
krvaviški raviol s kašo rdeče pese
krompirjev valj z rumenjakom in s tartufi

Ne tako fino:
ponavljanje istih elementov na različnih krožnikih

Posedanje v grajskih sobanah in resen obed s štirimi, na bakrenih podkrožnikih postreženimi hodi vas bosta stala približno 45 evrov.

Aktualni Konzumov čelnik sodi v generacijo državljanov, ki so tja do svojih poznih dvajsetih živeli v prepričanju, da je žerjav na ljubljanskem gradu integralni del njegove postavitve – je pač od vedno (in zdelo se je, da za vedno) bil tam gori in opravljal službo odvračanja gostov. Ti se v zadnjih letih na grič vabijo ne le z infrastrukturnimi steklenjaki, ampak tudi z vedno resnejšimi gostinskimi postojankami. Da se je kobariško-knafljevska španovija z ravno dovolj inovativno ter v zoprnih cajtih cenovno pametno pozicionirano kuharijo dobro prijela, smo tu že poročali, zdaj pa smo jezike sklenili nastaviti še zastavonošam skupine Kaval, ki so domicil našli v grajskem strelskem stolpu in temu primerno kelneraj oblekli v robinhoodovske tunike, omniprezentnega etnološkega Bogataja pa najeli, da je jedem z Bleda pripeljanega chefa Jagodica nadel pesniška imena – vse za Gesamtkunstwerk.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!