Peter Petrovčič  |  foto: Uroš Abram

 |  Družba  |  Intervju

Čeprav ti uspe le v enem od desetih primerov, je vendarle zadovoljstvo, da si nekaj naredil znotraj tega nemogočega ekonomsko-političnega in pravnega sistema, ki velja povsod po svetu, ne le v Sloveniji.

Matevž Krivic

Nekdanji ustavni sodnik in pravni zastopnik več kot 25 tisoč izbrisanih in na stotine prosilcev za azil. Čeprav zastopa toliko strank kot največje odvetniške družbe, to počne sam, brez tajnice. In brezplačno.

Matevž Krivic nas je sprejel doma v Spodnjih Pirničah, v objemu neokrnjene narave, daleč od mestnega vrveža, kjer rešuje najtežja pravna vprašanja, od katerih so odvisne usode tistih skupin ljudi, ki so se v boju z državnim aparatom znašli goli in bosi. Preden je odgovoril na prvo vprašanje, nas je že zmotil klic enega izmed »klientov«. Kmalu za tem je soproga prijazno postregla s kavo ravno med pogovorom o prostem času. Ob tem ga je vprašala nekaj, na kar niti eden izmed najbolj plodnih piscev pisem bralcev ni znal odgovoriti – ali se sploh spomni, kdaj je nazadnje preživljal prosti čas.

Veseli smo, da ste privolili v intervju, za katerega boste porabili kar nekaj dragocenega časa. Ni se bilo lahko dogovoriti z vami, datum in uro intervjuja sva večkrat prestavila, ker je vaš urnik precej bolj nabit kot moj, pa ste v pokoju.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.