Turneja ljubezni

Tomaž Lavrič

Borči se za mir žrtvuje,
spet po svetu popotuje,
saj za praznik Valentina
v goste vabi ga tujina,
vabijo države ljube,
da natrosi jim poljube.

Merklovi poljubi roko,
ta se mu smehlja široko,
Putinu poljubi ritko,
ta se mu smehlja bolj bridko,
še poljub za Porošenka,
ki se brani kot mladenka.

Zbogom, dragi Rusi, Nemci,
zdaj ga čakajo Slovenci,
zbogom mila Ukrajina,
čaka zvesta domovina,
ki vse dni po njem vzdihuje,
da s poljubčki jo obsuje.

Poroča BETI TRTOREBRO

DEMOKREACIJA

Izdelovanje kreativnih naslovnic revije vsak teden je SizifoAo delo. Biti boljši od hude konkurence ni mačji kašelj. Tega se zavedajo tudi pri sodobnici revije, ki jo držite v rokah. Zato so se pri zadnji naslovnici prekleto potrudili. Iz množice fotografij v fotografskih albumih so izbrali res dve, ki se brez ostanka vklapljata v njihov kalup. Kapo dol, bi rekel naš nogometni selektor.

Demokracija, otrok Demosa, je sicer nastala, ker Mladina leta 1989 ni želela prevzeti njene vloge, biti partijsko glasilo Demosa. Tistega dne, ko sta Janša in Bavčar uredništvo Mladine zapustila s košarico, so se naše poti razšle. Onadva sta postala slavna in bogata, mi pa smo postali nizkonakladni tednik.

Jezni begunec je v istem foto albumu drugače lahko tudi vesel Indijec.Ubogi polomljeni upokojenec je v teh istih foto albumih lahko tudi povsem čil in navihan možakar, na našo grozo pa tudi hrvaški navijač.

Jezni begunec je v istem foto albumu drugače lahko tudi vesel Indijec.
Ubogi polomljeni upokojenec je v teh istih foto albumih lahko tudi povsem čil in navihan možakar, na našo grozo pa tudi hrvaški navijač.

JURIJEV BUNKER

THE CAR