Izak Košir

 |  Politika

Šarec Pahorju čestital za zmago

Kot kaže ima Slovenija novega predsednika republike. Po večini preštetih glasov so volivke in volivci Borutu Pahorju zaupali še en mandat. 

Borut Pahor, novi-stari predsednik republike

Borut Pahor, novi-stari predsednik republike
© Matej Pušnik

Marjan Šarec je že čestital Pahorju za pričakovano zmago na letošnjih predsedniških volitvah. Po več kot 99 odstotkih preštetih glasovnic je Pahor dobil skoraj 53-odstotno podporo. Volilna udeležba je bila zelo nizka oziroma zgolj 41-odstotna. Največ podpore je Šarec dobil v okraju Kamnik, kjer opravlja funkcijo župana. Tam ga je podprlo skoraj 75 odstotkov volivk in volivcev, Borut Pahor pa je največ podore dobil v primorski regiji. Morda je vredno dodati, da je Marjan Šarec (sicer za las) zmagal tudi v ljubljanskem okrožju. 

Volilna udeležba je bila zelo nizka oziroma zgolj 41-odstotna.

Pahorju je prek Twitterja v svojem značilnem slogu za zmago čestital tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je med drugim zapisal, da je bila udeležba "sicer pod mejo legitimnosti, ki jo je sam postavil". 

Tvit in čestitka Janeza Janše

Tvit in "čestitka" Janeza Janše
© Twitter

Borut Pahor je zmagal tudi na predčasnih volitvah, prav tako pa mu je zmago napovedala volilna napoved Mediane.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.