MLADINA Trgovina

Volitve – post festum

Sicer je bilo že dosti napisanega o volitvah in kandidatih – hotel pa bi dodati še svoje mnenje.

Torej po pričakovanjih je narod zopet izvolil starega – novega cirkusanta, za mene si drugega imena ne zasluži. Ko poslušam ljudi, zakaj so volili ravno njega, slišim odgovore: prvi – ko je pa tako lep in simpatičen; drugi – ko pa tako lepo govori; tretji – ko toliko prehodi in obiskuje ljudi; četrti – ko je pa tako priden in dela vse – od smetarja do agronoma; peti – ko pa se tako sladko smehlja, jé krofe in objema gospodinje; šesti – ko pa je naš goriški rojak itd. itd. v nedogled. Nihče pa ne pravi, kaj je vse storil za to domovino, da bi jo izvlekel iz brezna korupcije in moralne pokvarjenosti politikantov, bančnikov, tajkunov in podobnih pijavk, ki sesajo kri na telesu Slovenije. Pravi čudež je, da nismo še globje kot smo. Smo bolj gnila banana republika kot katerakoli afriška država. Kritike pa so mu šle do živega samo toliko, da je obljubil več oglašanja in opozarjanja na nepravilnosti v novem mandatu. In res se je – besedo je držal!! Oglasil se je nekaj dni nazaj v zvezi z beguncem Ahmadom, pa ne, da bi ga vzel v svoj bran – še olja je prilil na ogenj nestrpnosti in rasizma, ki preveva to podalpsko deželico. Bravo za cirkuškega direktorčka!

Ker sem pa ravno omenil tega sirskega begunca, bi rad povedal še to: vedno bolj sem prepričan, da se je tudi po naši deželi začel plaziti rasizem, neonacizem in fašizem. Zlasti agilna je SDS in če pridejo na oblast janšisti, smo kuhani in pečeni – adijo demokracija (če je je ali pa je bo še kaj ostalo). Normalnemu človeku gredo pokonci lasje, ko gleda in posluša Janšo, Gorenaka in Grimsa, ko klatijo idiotizme o patriotizmu – za mene je to čisto navadna rasistična retorika, kjer se z dejanji vključuje tudi notranja ministrica, ko govori o ljudeh kot o granitnih kockah – ledeno hladno – češ, mi smo izčrpali vsa pravna sredstva in ne briga nas, kaj bo s temi ljudmi. Enako velja tudi za Erjavca, ki ni nič strpnejši in ga je samo bleferstvo. Verjetno imajo ti ljudje kamen namesto srca. Kar pa se tiče janšističnih ‘junakov’: to kar so začeli z Ahmadom, je šele ‘ogrevanje’ oz. posamezni streli. Težka artilerija bo začela s salvami zelo kmalu, kajti na oblast bo treba priti za vsako ceno! Če narod teh njihovih igric že enkrat ne bo spregledal, se nam piše slabo. Žal ima Janša še vedno okrog 10% volilne podpore in ta čreda vernikov verjame v vse, kar reče grosupeljski el comandante. Ne morem doumeti, kako so lahko njegovi privrženci tudi visokošolani ljudje oz. intelektualci!? Ali imajo res tako oprane možgane?

Sram me je, da živim v taki državi, ki jo vodijo in upravljajo nesposobneži in politikanti s samo enim ciljem: obdržati se ali pa priti na oblast po sistemu negativne selekcije. Pri nas sploh ne poznamo več besede krivda ali biti kriv. Za nobeno stvar nikoli in nikdar nihče nič ni kriv!!!

Še dobro, da smo dobili novo stranko, ki jo vodi g. Bojan Dobovšek in ki nam daje žarek upanja na boljšo prihodnost. Želim mu vse dobro in da bi tudi zmagal na naslednjih volitvah. Trenutno je edina svetla zvezda na tem temnem političnem nebu. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.