MLADINA Trgovina

Vrhovni incident

Spoštovani predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije, mag. Damijan Florjančič!

Starodavni mislec Seneka je imel z izrekom : »Quod licet Iovi, non licet bovi«, še kako prav!

Enako oba dobra veva, da drži tudi izrek: »Epistula non erubescit«.

Ti dve misli naj služita za izhodišče tega pisma. Pisma razmišljanja, ob naslednjih sila vprašljivih korakih: - vaša pisna odredba o absolutni nedotakljivosti(?) vrhovnih sodnikov ob vstopu v stavbo sodišča; sam to štejem za napad na določbo 14. člena naše Ustave (Enakost pred zakonom) - borite se za ugled sodstva kot tretje neodvisne veje oblasti – dokler boste s tako spornimi odredbami ustvarjali »kasto nedotakljivih«, boste po ugledu v družbi, skupaj s politiki, trdno na dnu! - vse dokler naša družba ne bo zavrnila - v praksi in dejanjih(!), vseh vrst nedotakljivih, tj. kvazi kast : 1. zdravnikov, 2. sodnikov, 3. bankirjev, 4. politikov, toliko časa boste lahko počeli, kar se vam zljubi, vse dokler ljudstvu ne bo zavrela kri. Do tam pa, verjemite na besedo, ni več daleč!

Ker v medijih še vedno ni uradnega pojasnila Urada za izvrševanje kazenskih sankcij, kamor pravosodni policisti sodijo, nam - slehernikom te države - ni omogočeno slišati (prebrati) še druge plati medalje te bombastično medijsko napihnjene zgodbe s strani zgolj ene stranke v incidentu, tj. vrhovnega sodnika g. Jana Zobca!, da bi si lahko ustvarili kolikor toliko objektivno sliko incidenta, kajti prav nihče od nas ni bil prisoten ob incidentu na mestu dogodka, da bi lahko bil, posledično, objektiven (raz)sodnik! »Vrana vrani oči ne izkljuje«, pa pravi lep slovenski pregovor, kajne, g. Florjančič?

Samo upam lahko, da na to pismo ne bo zavladala vaša tišina, gospod Florjančič (kot pritrjevanje zapisanemu), in da bo s tem obveljal latinski izrek: »Qui tacet, consentire videtur!«.

Sapienti sat!

Lep pozdrav.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.