MLADINA Trgovina

Saša Eržen

22. 12. 2017  |  Mladina 51  |  Kultura  |  Hudo

Šluk iz palice

Priročna čutara za smučarje

© arhiv Mladine

Nekateri si težko predstavljajo, da dneva na smučišču ne bi zaključili s kozarčkom ali dvema ognjene vode. Ker je smučanje s čutaro lahko moteče, so si v firmi WhiSki poles iz Chicaga zamislili smučarske palice, ki enako kot na smučanju pridejo prav po njem, saj jih lahko uporabimo tudi kot posodo za prenašanje pijače. V vsako gre dobra dva decilitra tekočine, na vrhu jih zapremo s posebnim plastičnim zamaškom, ki ga je mogoče obvladati celo v rokavicah.

Za navdih ni bilo treba hudo naprezati možganov, tako čutare kot smučarske palice so namreč iz aluminija in votle. S palicami je imenitno nazdravljati, pri dvigovanju k ustom pa je potrebne nekaj previdnosti, da jih ne skupi kdo v bližini. V primeru tresočih se rok priporočajo nalivanje pijače v palico s pomočjo lija, sicer lahko curek naciljamo naravnost iz kozarca, steklenice ali čutarice. Ponudniki so na platformi Kickstarter, kjer še do konca prvega tedna novega leta zbirajo sredstva za množično proizvodnjo, predčasno zabeležili tak uspeh, da bodo vsem podpornikom pare palic, ki naj bi bile zelo kakovostne, tudi kadar v njih ni pijače, odposlali že januarja.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.