MLADINA Trgovina

Marcel Štefančič jr.

22. 12. 2017  |  Mladina 51  |  Kultura  |  Film

Prava nota 3

Pitch Perfect 3, 2017, Trish Sie

zadržan -

Zamenjava straže.

Članice a capella skupine Barden Bellas so po koncu študija odšle vsaka svojo pot, toda v službah – bolj ali manj priložnostnih, prekarnih – jim ne gre. Tudi Beca (Anna Kendrick) noče biti več glasbena producentka. To ni zanjo. Kar je problem – plačati je treba najemnino. Ko se ponovno srečajo, ugotovijo, da so vsaka posamično nič, skupaj pa vse. Vsi za eno – ena za vse!

Kar je v animiranih filmih družina, je tu glasbena skupina. Nekaj ponižanj kasneje krenejo v Evropo – zabavat ameriško vojsko. A tu doživijo novo ponižanje: instrumentalne skupine so večji hit. Kaj zdaj? Naj uporabljajo instrumente? Ne! Ker so »drugačne«! Ker so dovolj njihovi glasovi! Juhej! Toda njihovi glasovi – njihov a capella – očitno niso dovolj, saj film potrebuje bučen in eksploziven akcijski zaplet. Kot Obalna straža. In potrebuje vrnitev izgubljenega očeta, Johna Lithgowa. Kot Očka proti fotru 2.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.