MLADINA Trgovina

Nadina Štefančič

22. 12. 2017  |  Mladina 51  |  Kultura

Pregled leta: TV-serije 2017

Najboljših 10 po naključnem vrstnem redu

Majhne laži

Majhne laži
© HBO

Podpredsednica (6. sezona)
Igralka Julia Louis-Dreyfus z vsako sezono dokaže, zakaj nihče nima več emmyjev od nje – nihče drug zgolj z izrekanjem kletvic ne zveni bolj lirsko in bolj epsko hkrati.

Transparent (4. sezona)
Liki iz te serije vas bodo držali za roko, medtem ko boste spremenili življenje. Morda boste postali globoko verni.

Deklina zgodba (1. sezona)
Včasih ljudje potrebujejo samo lepo zrežirano distopijo, da jim postane jasno, zakaj je treba ostati politično buden. Po resničnih dogodkih.

Majhne laži (1. sezona)
Nelaskav pregled vsega, kar počnemo drug drugemu, ko si rečemo družina.

Boljše stvari (2. sezona)
Zgodovina neplačanega dela žensk je dobila izterjevalko.

I love Dick (1. sezona)
Času izjemno primeren praktikum za vse, ki jim predmet poželenja ne vrača telesne naklonjenosti. Ne, rešitev ni spolno nadlegovanje, ampak pisanje dolgih pisem.

Skrivnost jezera (2. sezona)
Edina, ki je lahko posnela razgled na nepremostljivi ocean med spoli, razredi in narodi, je Jane Campion, pionirka režije v drugem spolu.

Stranger Things (2. sezona)
Winona Ryder ne bo odnehala, dokler ne bomo vsi končno razumeli, da je naše nezavedno ujeto v mestu Indiana v osemdesetih letih in je v lasti ameriške vlade.

Better Call Saul (3. sezona)
Vince Gilligan je z neovesternom Kriva pota na novo definiral TV-serije, z Better Call Saul pa še spinoffe.

Mora ga imeti (1. sezona)
Spike Lee s televizacijo svoje filmske junakinje iz osemdesetih let Nole Darling, pa tudi David Lynch z novimi Twin Peaksi, David Fincher in Charlize Theron s serijo Mastermind in nemški režijski trojec Handloegten, von Borries in Tykwer z Babylon Berlin se nam smejijo v obraz, rekoč: »Res mislite, da boste imeli še kdaj čas gledati filme?«

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.