|  Mladina 50  |  Konzum

Running sushi & wok, Supernova, Ljubljana

Na vrtiljaku

vrtiljak

vrtiljak
foto: Kislarepa

 

 

Supernova sije tja do ljubljanske obvoznice, sušijem pa se rola od desetih zjutraj do devetih zvečer, ob nedeljah le do treh popoldne. Če hočete, se z njimi pomenite na 01 427 68 88.

Specialitete:

bera mlačnih kitajskih jedi in na sobno temperaturo ogretih sušijev.

Vina:

bolje rečeno pivo, domače, kitajsko in japonsko, s katerimi velja zaliti instantni scenosled. Za dezinfekcijo poskrbi pest kitajskih žganjic ali ogreti sake.

Z vsemi poživili in zdravili smo se odvrteli za manj od 25 € na osebo.

Ker se v tem času veselega pričakovanja pač spodobi, si je tudi ata Ilovar zaželel par krogov na vrtiljaku, a edini, ki polni prebavila, je stal v Supernovi. Kitajska podjetnost in konkurenčnost pač ne poznata meja in medtem ko se je domovina zlagoma polnila z oštarijicami eksotičnih imen in na las podobne notranje opreme, so si novi rodovi izmišljevali, s čim bi nadgradili ponudbo. Z nadrobnejšo izbiro navadno kar najcenejših sestavin, kakim avtorskim podpisom, s širitvijo ponudbe izven standardov za vzhodnoevropske narode, z vedno svežo pekinško raco v izložbi? Seveda ne. Najnovejšemu geslu, ki se utegne lepo prijeti pri vedno lačnem in varčnem prebivalstvu, je ime all you can eat in v prestolnici polni trebuhe na dveh linijah, pri takoimenovanem mongolskem žaru ob Cesti na Brdo in ob tekočem traku sušijev na Rudniku. O Mongolih, če katerega izsledite v vesoljski centrali v pritličju bloka, kdaj drugič. O Japoncih, ki so bili za izgovor podjetju v Supernovi, pa le toliko. Menda bi bili Ilovarjevi zadnji, ki bi se upirali, ko bi se suši iz prestižne delikatese prelevil nazaj v okusno, lahko prebavljivo malico. In bi beljakovin željne stranke sproti kibicirale, kaj zvija in secira suši mojster, rezultate pa sproti, najsi je vmes tekoči trak ali le šank, metale v brezdanje žrelo. Ko bi bilo v Jadranskem morju še kaj ribe, ko bi ustrezala vsaj dostava. Ljudska inačica pa je zaenkrat v izkušnjo na vrtiljaku, katerega pritličje je namenjeno sušijem, hladnim sladicam, sočivju in solatam, prvo nadstropje pa toplemu kitajskemu scenosledu in ob katerem se poraja nekaj kočljivih vprašanj. Denimo - koliko krogov naredi na plastičnem krožniku servirana, neredko tudi pod pokrovom dušeča se jed, preden pride do naslovnika? Ali jedi, ki ne gredo v promet, tudi zamenjajo, gredo potem v pomije ali le v vnovično obdelavo? Če je soditi po sparjenem kitajskem cvrtju, pretežni mlačnosti prvega nadstropja, prepotenih, na krožnik nalepljenih sušijih, usahlih pomarančah, utrujeni raci in presušenih jiaozi žlikrofih, je odgovor lahko le na moč neprijeten. Brez tekočega traku bi mojstri iz Supernove, ki ne pretiravajo z maščobami, zlahka shajali nad tukajšnjim občekitajskim povprečjem, tako, po vseh kilometrih naokoli, pa so iz oštarije naredili menzo. Kjer niti nisi presenečen, če se ti desetkrat na uro odvrti isti kup pommes frites, kjer si le ata Ilovar med službo privošči, da pogoltne kislo sladki pedoč in, takoj, žganjico, kjer nudijo želeje z okusom »zelenega jabolka« in »breskve« in kjer naredijo tako slasten suši z rakovimi palčkami, da ga niti ponoči, ko ni prič, ne more pokončati drugače vedno hvaležen službeni pes. Sijajna zabava, a le zasilna prehrana.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: