Ivan Ilovar

 |  Mladina 50  |  Konzum

Izletniški turizem Okorn, Pristava nad Stično

Nad dolino miru

  • ocena: 3 / 5

vrh hriba

vrh hriba
foto: Pastirica

Izstopite v Ivančni Gorici in se zapeljite proti Stični, kjer jo uberete navkreber do Pristave. Okornovi najraje kuhajo konec tedna ali po naročilu na številko 01 7877 750.

Specialitete:

domač kruh in suhe mesnine, goveja in gobova juha, pečenke in štrudli, možna oskrba z ajdovo in belo moko, ocvirki v masti, s klobasami, marmeladami in žganjicami.

Vina:

cvičk light ter nekaj litrskih nečednosti slovenskih kombinatov. Bolje se bo v družbi sadjevca ali brinjevca godilo žganjeljubom, pa tudi abstinentje se utegnejo odžejati z domačim malinovcem ali sokom.

Na Pristavi smo pojužinali za manj od 3.500 SIT na osebo.

Verjetno bo šlo le za naključje, ampak Ilovarjevi smo tokrat polnili malho blizu doline, v katero je vperjeno oko naroda, na Pristavi, ki je zavoljo tekom let izkazane kondicije sušenih mesnin in krvavic med stalnimi člani omizja obveljala za prestolnici najbližje najdišče organizmu potrebnih surovin. Če smo še natančnejši, bi rekli, da je Ilovarjev kvintet tja gor zvabil letos še posebno varljiv vonj po snegu, ki napoveduje sezono močnejše kmetske košte in opravičuje presežek nasičenih maščob. Z nasičenimi maščobami na Pristavi, če pikneš samo njihov narezek, nimajo težav, saj njihov špeh, bržola in salama presegajo dolenjske in občeslovenske standarde, zraven pa se rad pritakne kos domačega kruha in grižljaj v kisu vložene zelenjave, tako drugačne od industrijsko pakirane plastike.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: