Max Modic

 |  Mladina 19  |  Kultura  |  Plošča

Adi Smolar: Brez dlake na jeziku

2008, Modrina, Dallas

 

 

Bržčas najbolj ljudski izmed slovenskih kantavtorjev z neomejenim rokom trajanja se po štirih letih zatišja vrača z desetimi svežimi skladbami, za katere ne gre dvomiti, da bodo tako kot malodane ves Smolarjev opus takojci zlezle v uho in od tam pod kožo. Tokrat ponuja manj očitnega moraliziranja in direktnega pihanja na dušo, zato pa toliko več slovenske aktualnosti, ki gre všečnih verzov veščemu Smolarju tudi na tem izdelku v tekočih rimah z lahkoto z jezika in se ubrano ter do splošne izobrazbe prijazno zapleta med strune njegove brezhibno uglašene kitare. Besedila, pa naj bo njihova rdeča nit še tako tanka, v vsaki kitici v izbrani slovenščini povejo več kot polovica tukajšnje estrade v vsem letu. Preprosto, a učinkovito ter navkljub didaktičnemu pridihu dovolj pobalinsko.


 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.