Marcel Štefančič, jr.

26. 6. 2008  |  Mladina 26  |  Kultura  |  Film

Kapsule

/media/www/slike.old/mladina/slovidvdwilsonova_vojna.jpg

 

Wilsonova vojna: Geopolitična popevka o playboyu, ki je zlomil Sovjetsko zvezo. Ko Sovjetska zveza okupira Afganistan, se Charlie Wilson (Tom Hanks), hedonistični demokratski kongresnik iz Teksasa, tako zgrozi, da se prelevi v ultimativnega kurirja svobodnega sveta. S pomočjo svoje ljubice (Julia Roberts), kraljice južnjaškega jet-seta, kongresnih podkomisij, CIE (Philip Seymour Hoffman) in tretjih držav začne sponzorirati mudžahedine, ki zlagoma zrušijo sovjetski hardware, toda obenem mutirajo v al-Kajdo. »Na koncu smo vse zajevali!« Via Mike Nichols.

Pariz, ljubim te: To dahne 18 režiserjev, med katerimi so tudi brata Coen, Wes Craven, Alfonso Cuarón, Tom Tykwer in Gus Van Sant. Vsak si vzame 5 minut.
Tyson: Vzpon in propad Mike Tysona, ki izgleda tako, kot da je vse počel pod vtisom Podivjanega bika. HBO, toda kul. Michael Jai White & George C. Scott.

Pixar: Zbirka finih, duhovitih, lucidnih kratkih animiranih filmov, ki jih je producirala firma Pixar, kraljica sodobne digitalne animacije. Urgentno!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.