11. 3. 2010  |  Mladina 10  |  Kultura

Ekipa spletne nadaljevanke Prepisani

Projekt po scenariju Jonasa Žnidaršiča in v režiji Klemna Dvornika nastaja v koprodukciji Vesti, Filmservisa in Nuframe. Za radovedne je spodaj nekaj vrstic iz scenarija.

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz10prepisanib5.jpg

© Borut Peterlin

KABINET PREDSEDNIKA. DAN. PREDSEDNIK: “Pepca? Pepca Kardelj?” URADNIK: “Dosje je označen s šesto stopnjo, se beleži avtomatično. Danes zjutraj je forenzik Kvaternik iz oddelka Šiška dostopal do direktorija. Ne vemo, kaj je iskal.” PREDSEDNIK: “O Pepci Kardelj?” URADNIK: (Bere.) “Pepca Kardelj, slovenska komunistka, partizanka, častnica in prvoborka, rojena leta 1914 v Zadobrovi ... Med vojno je dve leti preživela v zaporu. Poročena je bila z Edvardom Kardeljem ... 15. aprila 1990 je izvršila samomor z obešenjem.” PREDSEDNIK: (Brska po papirjih.) “Kje imaš ta zapisnik?” URADNIK: “To je iz Wikipedije. Nč kej dost ne piše.” PREDSEDNIK: “Iz Wikipedije? Drugega nimaš?” URADNIK: “Ravnokar sem zvedu.” (Vzkipi.) “Pa porka madona no, Marjan! Mi smo predsedstvo samostojne republike Slovenije! Kako si predstavljaš, da bomo držali korak z Evropo v enaindvajsetem stoletju, če podatke zajemamo iz jebene Wikipedije kot kakšna Bolgarija ali Albanija!” URADNIK: “Gospod predsednik ...” PREDSEDNIK: “Kaj pa Google? Zakaj moram jaz guglat namest tebe? Si pogledal kaj na Yahoo, Bing? Ne mi razlagat, da ni nič na Najdi.si!” URADNIK: “Sej pravm, zdele sem zvedu.”

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.