Max Modic

 |  Mladina 28  |  Kultura  |  Plošča

Mi2: Rokenrol

2010, Aulos Založba

Zgodovina albumov z rokenrolom v naslovu je - od Johna Lennona pa do Motörhead - zgodovina albumov s krepko sporočilno vrednostjo. In ni kaj, človeku zaigra srce, ko najde slovenskega predstavnika, ki častno nadaljuje ta niz. Mi2 že 15. leto namesto na kvantiteti nepretenciozno gradi na kvaliteti in s srčnostjo mladega Lačnega Franza (odtenki Dirn-bekovega vokala tu pa tam scela nenamerno potegnejo na Predinovega) lezejo pod kožo tistih, ki od angažiranega, urbano naravnanega in kitarsko podloženega songa zahtevajo več kot le instanten refren. Čeprav kolektivu Mi2 hiti na prvo žogo niso tuji (Črtica, Moja teta Estera, Pojdi z menoj v toplice, Pa si šla, Oda gudeki in Sv. Margareta še vedno izborno odmevajo), nam tokrat raje ponudi štirinajst pesmi z veliko začetnico, začenši s komadom Štajersko nebo - na katerem ne zmanjka zvezd. Album leta?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.