MLADINA Trgovina

28. 10. 2010  |  Mladina 43  |  Kultura

TEDxLjubljana Jesen 2010

Samostojni dogodek, ki ima licenco TED-a, neprofitne organizacije, posvečene širjenju dobrih idej. Kino Šiška, Ljubljana.

Nina Kožar, svetovalka za spletno komuniciranje

Nina Kožar, svetovalka za spletno komuniciranje
© Arhiv Mladine

Nina Kožar, svetovalka za spletno komuniciranje: “Znanje in ideje je treba širiti med ljudi, ne pa zadrževati v ozkih krogih, ki si lahko privoščijo obiske takšnih konferenc. To je ideja TED-a, ki mu uspeva tam, kamor tradicionalni izobraževalni sistemi ne sežejo. TEDx-Ljubljana je bil vrhunski dogodek z odličnim izborom predavateljev, ki so vsak po svoje navdušili in navdihnili. Čestitke organizatorjem, ki so vanj vložili ogromno prostovoljnega dela.”


Ciril Horjak - dr. Horowitz, risar stripov: “Organizatorji tokratnega dogodka TEDxLjubljana so presegli sami sebe. Bil sem navdušen, saj sem imel na trenutke občutek, kot da sem na prireditvi TED-a nekje čez lužo, na eni od tistih prireditev, ki jih potem lahko spremljamo zgolj prek interneta. Organizatorji so dali včasih brez razloga pesimistični Sloveniji intenzivno injekcijo navdušujočega optimizma.”

Ciril Horjak - dr. Horowitz, risar stripov

Ciril Horjak - dr. Horowitz, risar stripov
© Borut Peterlin

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.