Damjana Kolar

 |  Mladina 2  |  Kultura

Metamorfoze 1°: Lov

Premiera predstave Bare Kolenc

/media/www/slike.old/mladina/pzapoved02.jpg

© Saša Hess

V ljubljanskem CUK Kino Šiška bo 19. januarja ob 20.00 premiera nove predstave koreografinje in režiserke Bare Kolenc, ki je prva iz serije petih predstav, v katerih želi s pomočjo Ovidijevih Metamorfoz reflektirati nekatera temeljna vprašanja sodobnega človeka. V središču prve predstave je lov, ki avtorico zanima kot čutno in materialno dejanje, ki govori o nelagodnem in protislovnem prehajanju in urejanju meja med naravo in kulturo. Izhajajoč iz časopisne zgodbe o helikopterski nesreči visokih političnih in humanitarnih dostojanstvenikov na ilegalnem lovu na zaščitene živali ter zgodb iz Metamorfoz (Štiri dobe človeštva, Zgodba o Aktajonu in Zgodba o Erisihtonu) želi predstava odpreti naš urejeni, a še vedno fantazemski odnos do živali in narave, ki ga na družbeni ravni opazujemo skozi muzealizacijo narave na eni strani ter barbarstvo sodobnih javnih in političnih strasti na drugi.
Več o predstavi nam je zaupala koreografinja in režiserka Bara Kolenc: “Ko se je človek poimenoval, je zarezal odločilno črto, nad katero bi danes postavili bio solato, vrtiček z angleško travico, liposukcijo našega angleškega buldoga, Triglavski narodni park, priročnik za večno mladost in dober seks, pod njo pa strahovite poplave, nespodobne živalske manire nekaterih prestopnikov, teroristične napade, mučenje živali, pandemijo svinjske gripe in staranje naše babice. Predstava je prva v seriji Metamorfoze 1-5, celostnega projekta spremenljivega formata, v okviru katerega bodo poleg predstav nastali tudi plesni in eksperimentalni filmi, fotografije in vizualno-teoretske monografije.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.