2. 6. 2011  |  Mladina 22  |  Kultura

Jana Menger, plesalka in koreografinja

... o avtorskem projektu “V postopku”, ki bo v ponedeljek, 6. junija, ob 20. uri premierno predstavljen v Anton Podbevšek Teatru v Novem mestu. Ponovitvi bosta naslednji dan ob 18. in 20. uri.

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz22_jana_menger_20110530_3627_b5.jpg

© Borut Peterlin

“V postopku. V kakšnem ‘v’ smo gotovo. ‘Ko se je zjutraj prebudil, je videl, da ...’ In ni vrnitve. Preverjanja, vprašanja, pritožbe, obsodbe, prizivi, mnenja, naročila, problemi, drugačne rešitve, popravki, klici, plačila, izpolnitve, pošiljke, preverjanja, interpretacije, uporabe, preokreti, samplanje, kolažiranje, apropriacije, suha igla, vzporedne realnosti, sitotisk, ready-made in kar je še tretjih reči. Navadno rečejo preprosto, da bomo ob času obveščeni. Kdaj bo ta čas, ali imajo za znamke in kaj si lahko o vsem skupaj mislimo, pa ne vemo. Dobro, videli smo žensko, ki se je smehljala in trdila, da je fizik, dva identična odpravnika poslov, za katera ne moremo natančno reči, da nista bila ena in ista oseba, psa, ki se je šalil, da je navadna ovca, in še zakonski par, ki je trdil, da je tehnološki višek. In nekdo je rekel: ‘Glejte, preden se lotimo kvalifikacij posameznega kandidata, ga damo na manjši preizkus ...’ Prepevali so ‘Brez ljubezni mi živeti ni’, dvatisočpetstotriinsedemdesetglasno, in bili so iz javne uprave, jebemumater.”

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.