Stanka Prodnik

 |  Mladina 24  |  Kultura

Slovo od Maria, prihod Frančka

Kako je nekdanji urednik informativnega programa postal šaljivec

Rajko Gerič, preoblečen v Frančka

Rajko Gerič, preoblečen v Frančka
© TVS

Minuli teden je bil prelomen v več pogledih. V soboto smo se recimo ponovno poslovili od Maria in njegove oddaje Spet doma, ki so jo pred časom z nedelje mimogrede prestavili na sobotni večer in nas tako zadnji dan tedna pustili same s Sandijem Čolnikom - Medom. Solze bomo točili, ko bomo prepričani, da se je Mario zares poslovil, a kot je povedal v intervjuju s samim seboj, ki ga je izvedel na začetku tokratne oddaje, upa, da vrhunec njegove televizijske kariere šele prihaja.
Kar je seveda super, če se je s tokratno oddajo le poslovil od svojih prežvečenih stalnic, ki jih je vlačil po oddajah kakšno desetletje. Od Anike Horvat, Lorelle Flego in Helene Blagne do samovšečnih in v soboto precej razglašenih plesalcev; tudi spolni prestopnik Omar Naber mu verjetno ni več v ponos, kot tudi ne našemljeni zabavljači.
A maskerke na nacionalki so očitno vedno pripravljene koga našemiti, če je treba. Tako smo v ponedeljkovem Tedniku spremljali, kako so našemile nekdanjega odgovornega urednika informativnega programa, Rajka Geriča. Priznamo, Tednik, ki sicer poka po šivih od senzacionalizma in poceni izvabljenega sočutja, je bil v ponedeljek vreden vsakega krohota, ki smo ga spontano izustili med ogledom. Rajko Gerič, našemljen v Frančka, kot je lik poimenoval sam, z brado, brki in kapo, se je namreč odločil, da bo preverjal varnost “razvpitega” Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). Skratka, odločil se je, da bo kratil čas tamkajšnjim zaposlenim.
Najprej se je lotil vožnje po pločniku in obrnil tik pred vhodom. Le ugibamo lahko, ali ga bo predloženem gradivu čakala kakšna prometna kazen. Potem je v svoji pokvekasti preobleki okoli kolovratil z očitno prazno Siemensovo škatlo in čakal, ali se bo kdo v NPU zganil in ga vprašal, ali je v škatli bomba. A izzivalnega Geriča so ignorirali na celi črti. Sicer ne vemo, kam se je skril kamerman, a sodeč po nekaterih bližnjih posnetkih predvidevamo, da je bil dokaj očiten, zato si predstavljamo, da se je skupina varnostnikov, ki je v notranjosti stavbe prek varnostnih kamer spremljala Geričev šov, pošteno nasmejala.
Kaj je bil Geričev cilj, ni povsem jasno. Skoraj bi si upali staviti, da bi v primeru, ko bi ga prišel pogledat kateri od varnostnikov, prispevek zaključil s tem, da se kriminalisti namesto z organiziranim kriminalom ukvarjajo z neškodljivim Geričem v bizarni preobleki. Ali pa bi izvedel kakšen jorasovski manever in jih okrivil nasilja nad nedolžnimi maškarami. A nihče od varnostnikov se ni ujel v njegovo zanko in zamaskirani Gerič, pardon Franček, nas je zabaval kot že dolgo ne.
Čeprav je Geričev lik Franček izvedel bolj malo, bi se zlahka navadili na njegovo kosmato pojavo. Če že ne v Marievem terminu, pa vsaj v narodno-zabavnem Na zdravje!.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.