Uredništvo

 |  Družba

Po tirih v  "Julijske Alpe"

/media/www/slike.old/novice/julijske_alpe_vlak.gif

Vlak Julijske Alpe je skupen projekt Slovenskih železnic, krajev, združenih v Skupnost Julijskih Alp, Triglavskega narodnega parka ter Slovenske turistične organizacije (STO) z namenom Triglavski narodni park in Julijske Alpe približati čim več gostom in obiskovalcem. Vlak bo krasil tudi prav poseben videz, saj bo kompozicija poslikana s podobami Bleda, Bohinja, Kranjske Gore, doline Soče ter Triglava, so sporočili iz STO.

Vlak bo v soboto svojo pot začel v Ljubljani ob 6.50, potnike pa bo popeljal skozi Jesenice, Bled, Bohinjsko Bistrico in Most na Soči. V Novo Gorico bi prispel ob 10.22.

Kot pojasnjujejo v STO, je omenjeni vlak del prizadevanj, da bi tudi slovenski turizem popeljali v zeleno dobo. "Trajnostni, zeleni turizem je naš izziv in poslanstvo v prihodnosti. Zeleno ne samo na papirju in v besedah, ampak tudi v dejanjih," so zapisali.  (STA, lpč)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.