Uredništvo

 |  Politika

Žnidaršič izstopil iz DeSusa

/media/www/slike.old/novice/tintervju_franc_znidarsic_mf_copy1.jpg

© Miha Fras

Žnidaršič je bil do 1. decembra lani tudi vodja poslanske skupine DeSUS. Predsednik DeSUS Karl Erjavec je povedal, da Žnidaršičev izstop v stranki obžalujejo.

Žnidaršič je 1. decembra lani poslansko skupino DeSUS zapustil skupaj s poslanskim kolegom Vilijem Rezmanom, ki sicer ni član te stranke. Odtlej sta delovala kot nepovezana poslanca, napovedala pa sta tudi, da bosta podpirala uresničevanje koalicijskega sporazuma.

Prvak DeSUS Erjavec izstop Žnidaršiča iz stranke obžaluje, a pravi, da je to Žnidaršičeva osebna odločitev. "Žnidaršič se po kongresu ni strinjal z vodenjem stranke. Menil je, da gre za avtokratsko vodenje, čas pa kaže, da temu ni tako," je prepričan Erjavec.

Na vprašanje, ali je po njegovem mnenju izstopu Žnidaršiča botrovala Erjavčeva sredina izjava, da v primeru zamrznitve pokojnin ne vidi več smisla vztrajati v koaliciji, pa prvak DeSUS odgovarja, da je zavezan programu stranke. V slednjem je zapisano, "da bodo zastopali interese upokojencev in da se njihov položaj ne sme slabšati".

"V duhu tega pač delujem. Če je nekdo drugačnega mnenja, mora dejansko razmisliti, če se njegov koncept sklada s programom stranke,"
je poudaril Erjavec. DeSUS je namreč po njegovih besedah zavezan programu stranke, ne pa koaliciji. (STA, lpč)


Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.