MLADINA Trgovina

Ločeni in samski ...

Samec št. 4, Lawrence Joseph Ellison

Samec št. 4, Lawrence Joseph Ellison

Pretekli teden so pri Forbsu objavili tradicionalno letno lestvico najbogatejših Američanov. Še vedno vodi William H. Gates III. Številke, ki se izpisujejo ob imenih najbogatejših, so tako enormne, da so za navadnega državljana popolnoma imaginarne. Recimo, kaj si predstavljate pod številko 58,7 milijarde dolarjev, kolikor je vreden Billy G.? Strica Skopušnika na gori kovancev?

Ob takih lestvicah ponavadi preverjamo izvor bogastva, lahko pa naredimo izbor po drugačnih merilih: zakonski stan. Pa ne, da bi imeli kakšne grde povzpetniške ideje, ampak tako za zabavo, da vidimo, da so na svetu še bogati in samski potenciali partnerji.

Takole - lestvica loči samske in ločene. Kar je normalno - ločeni plačujejo alimente, vemo pa, kako velike so sodobne zahteve ločenk. Na listi je 16 samskih, od tega tri ženske. Ločencev je 25, med njimi štiri ženske. Recimo, da odpišemo tudi tiste, ki so starejši od 70 let, da ne bi veljali za nemoralne gold diggerje. Vseeno nam ostane lepa izbira bogatinov srednjih let. Med prvimi petimi sta dva poročena, dva ločena in en samski. Če gremo po vrsti: prvi samec je številka 3 - Paul Gardner Allen, 28, 2 milijarde dolarjev, Microsoft, 48 let, stanujoč v Mercer Island, WA. Hm, mogoče ni najboljša partija, menda ga povsod spremlja mama, pa še po videzu nekako ni najbolj privlačen. Zato pa je že številka 4 pravi mačo: Lawrence Joseph Ellison, trikrat ločen, dva otroka, kar pa ne vpliva na njegovo dolarsko težo 21,9 milijarde dolarjev. Šef druge največje računalniške firme na svetu Oracle, z nedokončano fakulteto, bivši računalniški programer za CIO, prosti čas preživlja v svoji 40 milijonov vredni hiši v japonskem stilu ali pa jadra na America's Cup. Kljub temu da je star 57 let, fura imidž mladostnega šarmerja tipa Dinastija. Definitivno moj favorit. Ah, ja, tudi za moške se kaj najde: energična ločenka Alice L. Walton je na petem mestu, ampak z njo vred dobite na grbo dinastijo super trgovcev Waltonovih. V spodnjih tretjinah lestvice se najde še nekaj kandidatk, recimo Gettyjevka Caroline Marie, podkovana z dediščino, samska pri 43 letih, ali pa Oprah Winfrey, ki se sicer šteje pod samske, ampak vsi vemo, da ima stalnega tipčka. Tipov je seveda malo več, poklikajte in si izberite. Na voljo so tudi fotografije.

Kakorkoli, da ne boste mislili, da uresničitev scenarija poroke z najbogatejšimi ni nemogoča. Melanija Knavs, slovenska manekenka, je ljubica Donalda Trumpa, številke 110.