Fotografiranje kot razlog za odpoved

Elektronska pošta kot slikovita lokalna čenča

Razlog odpovedi

Razlog odpovedi

Da je elektronska pošta del vsakdana in da po njej potujejo tako službena kot zasebna pisma, je dejstvo. Pričujoča zgodba pa vsebuje še kombinacijo spolnega življenja treh Slovencev in digitalnega fotoaparata, ki je tudi vse pogostejši družinski član.

Trojka, sicer par in njuna prijateljica, se je na skupnem snidenju ovekovečila z digitalcem. Ena od punc poudarja: "Fotografije so bile narejene za osebno uporabo." Zadovoljstva je bilo konec, ko je spletne naslove njihovih sokrajanov, kmalu pa tudi sodržavljanov, preplavila elektronska pošta z njihovimi vročimi pornografskimi slikami.

Za prizorišče dogajanja so nekateri pošiljatelji določili sejno sobo krajevne skupnosti, večje vprašanje pa je, kako so fotografije prišle v obtok. Elektronskih sporočil z vročimi slikami je več, sami smo dobili dve različni pisanji z različnimi slikami. Akterka trdi, da so bile slike naknadno ukradene z računalnika, pisanja v elektronski pošti pa namigujejo, da jih je mož pozabil zbrisati s službenega digitalnega fotoaparata.

Ljubitelji fotografije bodo čutili dolgotrajnejši učinek življenja v majhnem kraju, v katerem so stigmatizirani zaradi enega najljubših opravil na svetu. Kot pravi prva elektronska pošta: "Reakcije gledalcev so različne: moški se naslajajo, nekateri ju pomilujejo, večinoma pa se vsem zdita trapasta."

Bolj nerodne so posledice - eno od obeh deklet so kmalu po začetku kroženja pošte vrgli iz službe, položaj naše sogovornice pa je malce bolj negotov. Ker dela v javni službi, si tega menda želijo številni sozaposleni, čeprav do dejanske odpovedi še ni prišlo.